Snad až příliš snadný malinový džem

Snad až příliš snadný malinový džem
Tento džem jsme si obzvláště oblíbili, protože jeho příprava je neskutečně snadná a výsledný džem chutná dospělým i dětem. Jeho tradiční ovocná chuť si získá srdce především dospělých. A co děti? Pro odstranění semínek při přípravě přeceďte a hedvábně jemnou konzistenci a pikantní chuť si zamilují i ti nejmladší členové Vaší rodiny.

PŘÍSADY

  • 500 g čerstvých malin
  • 800 g bílého cukru krystal

ZPŮSOB PŘÍPRAVY

  1. Předehřejte troubu na 120°C a na pánvičku nasypte cukr. Nechte v troubě zahřívat po dobu 15 minut.
  2. Do hrnce dejte maliny a na vysokém stupni přiveďte k varu. Zahřáté maliny rozmačkejte mačkadlem na brambory a za stálého míchání vařte další minutu. Tip: Pokud připravujete džem pro děti, před dalším krokem směs přeceďte, čímž odstraníte semínka.
  3. Do hrnce s malinami přidejte zahřátý cukr a vařte, dokud ze směsi nevznikne želé. Proveďte talířkový test (viz článek), abyste se ujistili, že je džem dostatečně ztuhlý.
  4. Sundejte hrnec ze sporáku a nechte ho 15 minut chladnout. Občas zamíchejte a poté džem nalijte do teplých zavařovacích sklenic, pevně uzavřete a nechte vychladnout.