Proč se v případě, že vařím přefiltrovanou vodu, vysrážejí vápník a hořčík častěji, než když vařím vodu nefiltrovanou

Filtr s lisovaným uhlíkovým blokem
Rozpustnost vápníku a hořčíku, což jsou minerální látky způsobující tvrdost vody, se při vypařování vody během varu snižuje a koncentrace těchto látek ...

Rozpustnost vápníku a hořčíku, což jsou minerální látky způsobující tvrdost vody, se při vypařování vody během varu snižuje a koncentrace těchto látek se zvyšuje. Důvodem vysrážení těchto minerálních látek může být také zvýšení pH vody, k němuž dochází při procesu filtrace.

Když vaříte vodu přefiltrovanou zařízením eSpring, oba dva tyto faktory působí současně, což zvyšuje pravděpodobnost vysrážení minerálních látek. (K vysrážení minerálních látek může kromě toho dojít také při zmražení vody – to je důvod, proč se v ledových kostkách vyrobených z vody přefiltrované zařízením eSpring mohou někdy objevit bílé částečky.)